dissabte, 31 de maig del 2008

Reflexió sobre una noticia

Per tancar les meves intervencions al bloc avans d'acabar l'assignatura m'agradaria tractar un succés molt actual i de molt interés des del punt de vista educatiu. La noticia que vull comentar és la de Fritzl " el monstruo del sótano", el qual tots coneixem per la grans crueltats que ha estat realitzant durant tants i tants anys i que ara ens n'hem asebantat. ( Clicant al titular de l'entrada pots accedir a una noticia relacionada amb el tema).
La reflexió que vull fer està basada en la psicologia, concretament en el desenvolupament de la persona segons l'herència i el medi i en la tràgica història de la " niña salvaje".
Ara penso en els víctimes d'aquest monstre i en com podràn adaptar-se al món real després de pasar tants i tants anys vivint dins un soterrani i sense conèixer res del món exterior. Segons els estudis que hem fet relacionat amb el tema de crec que la adapatció que han de fer és tant i tant gran que serà molt difícil per no dir imposible que aquests puguin arribar a dur una vida "normal". No serà gens fàcil que aprenguin a viure i adaptar-se en una societat en la qual mai hi havien estat en contacte. A més a més, a causa del les condicions ambientals en els que han viscut tant i tant de temps, tres de ells des del seu neixement, és molt possibles que el seu desenvolupament tant cognitiu com motor estigui afectat de per vida.



Conclusions

En aquesta última entrada vull fer-ne un resum sobre l'assignatura, els nous aprenentages obtinguts, les pràctiques i activitats realitzades i la valoració que en faig en general sobre l'assignatura.
Per començar m'agradaria dir que crec que aquesta és una assignatura molt interesant per a tots aquells que en un futur realitzaràn la tasca de mestres, ja que tal i com està evolucionant el món i la societat podem dir que d'aquí a uns 10 anys tot es realitzarà a partir de les tecnologies i doncs, qué millor que començar a conèixe-les i utilitzar-les des de ben petits. Així doncs, crec que aquests recurssos són indispensables en la societat actual i la futura, i per tant el seu aprenentatge també ho és. A més d'aquest aspecte fonamental, també podem dir que la assignatura contempla els aprenentages de nous recurssos tenològics per utilitzar a les aules i realitzar molts tipus de treball diferent: hem conegut els blogs i wikis, espais web que podriem utilitzar principalment per informar i contactar amb les families de l'escola, el Jclic, útil per a treballar unitats didàctiques, projectes i tot tipus de conceptes a través d'activitats.
Per acabar també m'agradaria citar que hem conegut noves maneres molt interesants de treballar; com els projectes telemàtics, la caçera de tresors i els webquests.
Finalment m'agradaria dir que valoro com a molt interessant i útil l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació (NTAE).