divendres, 23 de maig del 2008

Pàgina web + JClic

La classe del pasat dijous i la del proper dilluns la dedicare'm a presentar el treball en grup del JClic i la pàgina web.

En la classe anterior van ser quatre grups els encarregats d'exposar el treball realitzat. El meu grup va ser un dels afortunats. La exposició ens va quedar força bé i tant la pàgina web com el JClic va agradar a tothom.

La pàgina i el JClic creat pel meu grup es troba en l'adreça següent:
http://primaverainfantil.googlepages.com/

dimecres, 21 de maig del 2008

La Wikipedia i la Encarta

És important saber que aquesta és la última classe de NTAE en la que treballarem nous conceptes de la martèria.

Avui doncs hem treballat la Encarta i la Wikipedia, dues enciclopèdies tecnològiques de les més utilitzades avui en dia. Durant la sessió hem conegut com funcionen, quins aventatges tenen sobre les enciclopedies tradicionals, com s'utilitzen i com podem utilitzar-les en la nostra tasca de mestres, quins recurssos tenen, les diferències entre les dues... Tot això és el que hem estat treballant sobre el tema.

La wipidedia és un enciclopedia lliure i virtual que tothom pot consultar, ja que és gratuïta, i on tothom pot crear i a la vegada utilizar, tota la informació que vulgui.
http://www.wikipedia.org/

La Encarta, en canvi, és una enciclopedia que no tothom té a la seva disponibilitat ja que es ven com a un programa de Microsoft, la informació d'aquesta, doncs, no és lliure.

Les PDI

La sisena sessió va ser la de les pissarres digitals (PDI). Per a fer aquesta classe vam haver d'anar a una aula especial en la qual hi ha instalada una PDI. En aquesta sessió vam aprendre a utilizar les pissarres digitals, a conèixer la seva utilitat i conèixer les millors maneres per poder utilitzar-la amb els més petits...
La classe va resultar molt amena i divertida, primer vam fer un JClic per mitjà de la pissarra digital, creat per les alumnes encarregades d'impartir aquesta classe. Tot les activitats del JClic eren relacionades amb el tema que estavem a treballar.
Després vam estar mirant uns videos i ens van fer una mini explicació pràctico-teòrica sobre el seu funcionament.
En les classes posteriors les alumnes d'aquest grup han creat una pàgina web que tracta de les pissarres digitals, des d'aquesta podeu accedir directament al JClic.