dissabte, 31 de maig del 2008

Reflexió sobre una noticia

Per tancar les meves intervencions al bloc avans d'acabar l'assignatura m'agradaria tractar un succés molt actual i de molt interés des del punt de vista educatiu. La noticia que vull comentar és la de Fritzl " el monstruo del sótano", el qual tots coneixem per la grans crueltats que ha estat realitzant durant tants i tants anys i que ara ens n'hem asebantat. ( Clicant al titular de l'entrada pots accedir a una noticia relacionada amb el tema).
La reflexió que vull fer està basada en la psicologia, concretament en el desenvolupament de la persona segons l'herència i el medi i en la tràgica història de la " niña salvaje".
Ara penso en els víctimes d'aquest monstre i en com podràn adaptar-se al món real després de pasar tants i tants anys vivint dins un soterrani i sense conèixer res del món exterior. Segons els estudis que hem fet relacionat amb el tema de crec que la adapatció que han de fer és tant i tant gran que serà molt difícil per no dir imposible que aquests puguin arribar a dur una vida "normal". No serà gens fàcil que aprenguin a viure i adaptar-se en una societat en la qual mai hi havien estat en contacte. A més a més, a causa del les condicions ambientals en els que han viscut tant i tant de temps, tres de ells des del seu neixement, és molt possibles que el seu desenvolupament tant cognitiu com motor estigui afectat de per vida.