dimecres, 14 de maig del 2008

El JClic, els Projectes Telemàtics i el CMap Tools

Durant aquests últims dies hem estat treballant diferents programes, recurssos, activitats... relacionades amb el món de l'educació i les noves tecnologies.
Aquestes "classes" les hem impartit nosaltres, els alumnes (en petits grups de tres o quatre persones), a la resta de companys.

La primera classe va ser la del JClic, presentat en l'entrada anterior de manera individual.
Va ser una classe molt interessant en la que vam poder aprendre de manera molt amena el funcionament i les possibilitats d'aquest programa. Tota aquesta teoria la vam estar treballant a través d'un Clic creat per les companyes encarregades de donar la classe.
Clic del JClic:
http://www.xtec.net/~pcornell/jclic/passeig/index.htm

La següent classe va ser la dels Projectes telemàtics. Aquests es caracteritzen per ser un conjunt d'activitats relacionades entre elles pel mateix tema que fomenta el treball col·laboratiu i en grup a la vegada que permet treballar amb les noves tecnologies i relacionar-nos amb altres escoles, d'aquesta manera els alumnes poden ampliar nous horitzons i compartir idees, activitats, propostes... amb alumnes d'altres escoles.
http://gina.rius.googlepages.com/projectestelemàtics

Una altra sessió va ser la que vam treballar el CMapTools, un programa molt útil i senzill per a realitzar tot tipus d'esquemes i mapes conceptuals.